Monday 20 March 2017


SHE'S STILL FULL OF LIFE 



MERCEDES & DIESEL 

Dziś postanowiłam napisać o diecie którą stosuje aby pomóc mojej niuni w walce z rakiem. 
Rak to zazwyczaj efekt niedoboru witaminy z grupy B m.in. B17 . Poprzez odpowiednią dietę , organiczną, zdrową żywność możemy pomoc naszemu organizmowi aby skutecznie walczył ze swoim prześladowcą. Jednocześnie też zalecam profilaktycznie stosowanie diety bogatej w witaminy z grupy B , kawasy omega, witaminę C , potas . 

Buldożki francuskie mają genetyczne tendencje do atopii , co objawia się swędzeniami, lizaniem łap, oraz zmianami skórnymi. Najczęściej ten alergen znajduje się w mięsie kurczaka dlatego mojej niuni podaje mięso z indyka, które albo gotuję albo podsmażam na organicznym oleju kokosowym (który również do nabycia w naszym sklepie). Ponieważ leki które jej podaję na padaczkę mają szkodliwy wpływ na wątrobę znalazłam naturalny sposób aby ją chronić.Notabene po lekach ochronnych które przepisała jej pani doktor puchła jej wątroba. Do jedzenia dodaje siemię lniane, też polecam je wszyskim którzy mają problemy z żołądkiem , wątrobą, generalnie z układem pokarmowym. Siemię lniane jest środkiem o działaniu osłaniającym przewód pokarmowy. Wodne wyciągi z nasion powlekają błony śluzowe żołądka i przełyku, chroniąc je przed substancjami szkodliwymi (zanurzone w wodzie nasiona pęcznieją i pokrywają się warstwą śluzu).


Ważny owoc który pojawił się również w diecie mojej niuni to awokado Wykazano że skutecznie zwalcza on kilka rodzajów raka jak również zawiera więcej potasu od bananów oraz wiele innych właściwości które pomagają nam naprzykład zwalczyć cholesterol. Polecam ten owoc wszystkim do jako głowny składnik codziennej diety. Poniżej podaje przepis na moją ulubioną sałatkę z wykorzystaniem tego owocu. Szybka prosta w przygotowania i bardzo smaczna. 

SAŁATKA ŻYCIA 
1 świeże avocado, 
1 świeże mango ( wykorzystujemy tylko płowe do sałatki),
250g pomidory koktajlowe,
duża kulka mozzarelli, 
bazylia świeża 
do sosu
1 limonka, 
2 cytryny,
1 duża łyżka miodu, 
1 mała szczypta soli himalajskiej do smaku 
2 łyżeczki duże octu balsamicznego,  
4 łyżki oleju konopnego


Sok z limonki i cytryny wyciskamy , dodajemy sól do smaku , miód mieszamy aby składniki się dobrze wymieszały dodajemy ocet balsamiczny i oliwę z konopi indyjskiej czyli HEMP OIL 
do kupienia w naszym sklepie 


sałatka jest bardzo zdrowa i smaczna polecam jako starter lub po prostu do obiadu